Zwart wit fotograaf

Zwart wit fotograaf

Een zwart wit fotograaf houdt zichzelf vaak bezig met het maken van karakteristieke foto’s. Veel mensen vinden het prachtig om een zwart wit foto te laten maken van plekken waar zij zijn geweest of gewoond hebben. Deze vorm van fotografie zorgt voor mooi herinneringen met een leuk filter daarover heen. Pas sinds 1935 zijn er kleuren fotograven dit is dan ook de reden dat de zwart wit foto zo populair blijft. Het geeft vaak een persoonlijke sfeer aan de foto mee. Ook blijft de essentie juist bij het object wat bij kleuren foto’s niet altijd het geval is. Het mooiste effect kan behaald worden door onderwerpen met grote contrasten te kiezen. Dit betekend dus dat er hele lichte tinten in moeten zitten, maar ook juist hele donkere. Die 2 extreme komen namelijk in een zwart wit foto helemaal tot zijn recht.

Wat kun je verwachten?

Een zwart wit fotograaf zorgt ervoor dat de contrasten van een object of plaats worden benadrukt. Met een zwart wit foto kun je namelijk de donkerste en lichtste kleuren goed tot hun recht laten komen. Daarnaast is het ook mogelijk om er een persoonlijke touch aan te geven. Er zijn namelijk veel grijstinten die tussen deze kleuren inzitten.

Een goed voorbeeld daarvan is zichtbaar hieronder op de foto. Zoals gezien kan worden komen de gebouwen er zwart uit en daardoor kijken mensen het eerste hiernaar. Daarnaast heeft de lucht een mooi mengelmoes van grijstinten. Bij de huizen is de kleur wit mooi zichtbaar waardoor de schijnwerper op deze objecten ligt. Natuurlijk kunnen er op deze manier ook prachtige portretfoto’s worden gemaakt. Met een zwart foto van het gezicht komen alle karakteristieke elementen tot zijn recht. Zo kan er precies gezien worden waar de rimpels en moedervlekken zitten. Dit kenmerkt vaak een persoon en dit is wat iedereen wil.

grayscale photo of city buildings

Wat doet een zwart wit fotograaf?

Een zwart wit fotograaf is gespecialiseerd in de nadruk leggen op objecten of personen. Zij kunnen namelijk met deze foto’s veel kanten op. Zo kunnen zij ervoor kiezen om de nadruk te leggen op een bepaalde eigenschap. Daarnaast kan de achtergrond ook nog eens prachtig ingedeeld worden door de duizenden grijstinten die er zijn. Een wit of zwart object valt het meest op op deze foto’s. Dit komt omdat alle andere kleuren in een grijstint worden vertaald. Natuurlijk letten zij ook op de lijnen en contrasten die in het voorwerp of de persoon zitten. Deze zorgen er namelijk voor dat de foto echt tot zijn recht kan komen. Eventueel kunnen zij ook RAW foto’s maken die ze later op de computer bewerken naar een zwart wit foto. Zo bepalen zij zelf welke tinten er gebruikt worden en hoe de objecten of personen tot hun recht gaan komen.

Dit kan een zwart wit fotograaf voor jou betekenen

Een zwart wit fotograaf boeken wordt vaak ook als reportage fotograaf ingehuurd. Zij kunnen namelijk voor net wat extra karakter zorgen aan de objecten en personen in een reportage. Een zwart wit reportage laten maken en deze over 25 jaar terugkijken in zwart wit zorgt voor een nog uniekere en persoonlijke beleving. Daarnaast is deze vorm van fotografie steeds populairder aan het worden. Hard licht en een donkere schaduw is de ideale basis voor deze fotograaf. Op deze manier kunnen zij de nadruk leggen op deze contrasten. Neem bijvoorbeeld een grauwe regendag dit is een voorbeeld van een goede situatie om een mooie zwart wit foto te laten maken. In sommige gevallen maken zij gebruik van extra belichting om een nog uniekere samenstelling te krijgen. Tegenlicht is namelijk nodig voor de ideale zwart wit foto te kunnen maken.

Vraag nu een offerte aan