Blog

Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie – 7 tips voor de mooiste zwangerschapsfoto’s

Ben je zwanger, dan wil je vaak dit bijzondere moment vastleggen. En wat is er een mooier aandenken dan zwangerschapsfotografie? Met mooie foto’s kun je altijd terugdenken aan het kleine mensje wat er in je gegroeid is en waar je lichaam toe in staat is. Maar welk moment is nu het mooiste om vast te leggen, hoe vindt je een geschikte fotograaf en wat moet je allemaal meenemen? Veel vragen die je misschien hebt voordat je een zwangerschapsfotografie regelt. We helpen je daarom graag op weg.

Zwangerschapsfotografie tip 1 | Kies het juiste moment

Je wilt op je mooiste op de foto gezet worden, maar op welk moment kun je dan het beste een fotoshoot inplannen. In het eerste trimester ben je vaak moe en misselijk, waarbij het niet prettig is om zwangerschapsfotografie in te plannen. Maar ook het laatste moment, waarbij je buik vaak erg zwaar wordt is niet prettig.

Daarom raden we vaak rond de zeven maanden aan. Je hebt al een mooie buik, maar bent fysiek vaak ook nog in goede staat. Bij een fotoshoot moet je soms langer op eenzelfde positie staan of zitten, dit lukt vaak nog goed met zeven maanden zwangerschap.

Zwangerschapsfotografie tip 2 | Vind jouw fotograaf

Bij het maken van mooie foto’s van jouw zwangerschap, wil je natuurlijk de beste fotograaf. Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl en sfeer. Bedenk daarom vooraf welke stijl jij uiteindelijk wilt. Ga je voor dromerig, klassiek of juist heel modern. Bekijk vooraf het portfolio van de fotograaf, om te kijken of dit aansluit bij jouw wensen.

Vraag hier verschillende offertes aan voor de beste fotograaf. De prijzen voor een zwangerschapsfotografie lopen vaak flink uiteen. Zo rekent de ene fotograaf een uurtarief van 65 euro, en kom je bij een ander op een pakketprijs van 200 euro uit. Via een offerte kun je deze verschillen goed overzien en kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Zwangerschapsfotografie tip 3 | Maak kennis met jouw fotograaf

Een fotoshoot tijdens je zwangerschap kan best intiem zijn, waarbij veel mensen het wel een beetje spannend vinden. Wil je weten of het klikt met de fotograaf en of jij je op je gemak gaat voelen? Plan dan een kort kennismakingsgesprek in met de fotograaf. Hierdoor kun je aanvoelen of jullie op één lijn zitten en hetzelfde resultaat voor ogen hebben.

Zwangerschapsfotografie tip 4 | Locatie

Zeker geen onbelangrijke tip, let goed op de locatie waar je de foto’s wilt gaan maken. Wordt het een fotoshoot buiten in het bos of bij het strand. Of kies je voor binnen, in een studio. De achtergrond op een foto is erg bepalend voor de sfeer van de foto, maar ook hoe jij je zal voelen. Overleg met je fotograaf wat die bij de shoot vindt passen, want de fotograaf moet daar zijn apparatuur op aanpassen.

Zwangerschapsfotografie tip 5 | Extra spullen meenemen

Wil je meerdere items vastleggen op de foto? Bijvoorbeeld de echo, rompertje of babyslofjes, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen. Ook een extra jas, kleedje en make-up kan handig zijn om bij je te hebben. Misschien heeft de fotograaf nog een leuke suggestie van extra items. Spreek dit van te voren af, zodat de fotograaf weet waar hij zich op moet voorbereiden.

Zwangerschapsfotografie tip 6 | Kleding

Jij wilt je mooi voelen op de foto. Trek daarom kleding aan waar jij je lekker in kunt bewegen, maar ook waar je buik mooi in uitkomt. Wil je jouw blote buik laten vastleggen, houd dan rekening met je bh of bikini. Kies voor rustige prints en kleuren van je kleding, zodat alle aandacht naar je buik en gezicht gaan. Vaak adviseert een fotograaf om meerdere kleding sets mee te nemen, zodat je kan wisselen en meer foto’s kunt maken. Ook speelt de achtergrond een rol in de keuze van kleding.

Zwangerschapsfotografie tip 7 | Inplannen van de shoot

Niet geheel onbelangrijk, maar regel vooraf de shoot. Je buik stopt namelijk niet met groeien en goede fotograven zitten vaak al met een volle agenda. Plan dus ver vooraf alvast een datum met de juiste fotograaf, zodat je zeker weet dat je zwangerschap mooi wordt vastgelegd.

 

Is je baby geboren en wil je dit prachtige wezentje laten vastleggen? Lees dan ons artikel over een fotoshoot voor pas geboren baby’s.

 

Leave a Reply