Blog

videograaf

Dit is waarom je een videograaf op je bruiloft wilt hebben.

Je bruiloft is zo’n dag die je meestal lang wilt herinneren. En natuurlijk wil je deze bijzondere dag mooi laten vastleggen. We kennen allemaal wel de bruiloftsfotograaf, maar ken je ook de videograaf? Door ook bewegend beeldmateriaal van je bruiloft te maken kun je perfect de sfeer van de dag vast leggen. Ook de momenten die je even hebt gemist. Maar waar moet je precies op letten bij het zoeken van een goede videograaf? We hebben een paar belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Stijl van de videograaf

Elke fotograaf en videograaf heeft zijn eigen creatieve stijl. Dit zal je ook terug zien in hun beeldmateriaal. Het is daarom erg belangrijk dat jij en je partner deze stijl ook mooi vindt. Hou je bijvoorbeeld van een traditionele stijl? De hoogtepunten zijn vaak geposeerd vast gelegd en er wordt veel tijd en aandacht gestoken in het vastleggen van het perfecte plaatje.

Of past een journalistieke stijl beter bij jullie? Deze manier van fotograferen en filmen wordt meer op een documentaire manier gedaan. Een videograaf houd zich bijvoorbeeld wat meer op de achtergrond en probeert zo onopvallend mogelijk een heleboel niet-geposeerde momenten vast te leggen.

De editoriale stijl is een manier van storytelling die we steeds vaker voorbij zien komen. Het is een stijl waarbij de traditionele manier van vastleggen gecombineerd wordt met het vertellen van een verhaal. Details zoals het bruidsboeket en decoraties spelen hierin een belangrijke rol. Deze gestileerde beelden worden afgewisseld met spontane momenten.

Fotograaf versus Videograaf of een samenwerking?

Wordt jouw bruiloft door zowel een fotograaf als videograaf vast gelegd? Houd er dan rekening mee dan zij misschien allebei een eigen stijl hebben. Vindt je het belangrijk dat deze stijlen overeen komen? Bekijk dan vooraf goed de portfolio’s van deze creatieve professionals. Het komt ook steeds vaker voor dat een fotograaf en videograaf samenwerken. Dit komt meestal ten goede voor een overlappende stijl, waardoor alles goed bij elkaar matcht. Het is vaak ook goedkoper om een combinatiepakket te regelen. Ook is het erg prettig dat je maar 1 contactpersoon hebt waar je alle afspraken mee maakt.

Een investering waard

Een bruiloft plannen is een grote investering. Maar we adviseren om zekere niet te bezuinigen op een goede foto- en videograaf. Zij leggen alle momenten vast van deze bijzondere dag, waardoor je nog lang kunt nagenieten. Je kunt je bruiloft namelijk niet overdoen, kwalitatieve foto’s en video’s zijn daarom echt een must-have! Door een videograaf met een hoger prijskaartje in te schakelen, kun je verwachten dat deze ook goede apparatuur meebrengt. Hierdoor mag jij ook kwalitatieve goede eindresultaten verwachten.

Wil je weten wat een videograaf kost? Vraag hier diverse offertes aan voor jouw bruiloft.

 

Leave a Reply