Blog

website fotografie

Top tips voor website fotografie!

Steeds vaker zien we dat de website voor bedrijven het belangrijkste visitekaartje wordt. Als consument zoeken we vaak vooraf het bedrijf op waar we onze producten kopen of advies inwinnen. Een professionele website is daardoor erg belangrijk geworden. Dit is namelijk ‘de eerste indruk’ van het bedrijf.

Voor veel bedrijven is het aanpassen of vernieuwen van de website ook aanleiding om de fotografie op de site aan te pakken. Misschien is er gekozen voor een andere stijl? Of dragen de huidige foto’s niet bij aan de professionaliteit van de website.

Bij het maken van nieuwe foto’s en ander beeldmateriaal voor een bedrijf komt vaak veel bij kijken. We helpen je daarom graag even op weg.

1. De voorbereidingen voor website fotografie

Wanneer er foto’s gemaakt moeten worden voor een website heb je te maken met andere regels dan bijvoorbeeld bij portretfotografie. Zo is het allereerst belangrijk om als bedrijf of ondernemer goed voor ogen te hebben welke stijl en sfeer je wilt uitstralen. Maar ook hoeveel beeldmateriaal er precies nodig is.

Bij het creëren van de content (teksten) voor de website, ontstaat meestal ook de visie op het beeldmateriaal. Want heb je misschien bepaalde beelden nodig die de tekst versterken of helder maken?

Elke pagina op je site, van een homepage tot contactpagina zijn er andere vormen van afbeeldingen nodig. De ene keer moet er een header komen. Op een andere pagina juist een kleine afbeelding. Schrijf dit goed op, zodat degene die de website fotografie regelt precies weet welke beelden er allemaal nodig zijn.

Maak als ondernemer eens een moodboard. Breng daarin de sfeer waar je naar op zoek bent en leg dit uit aan de fotograaf. Door met beeldmateriaal jouw visie uit te leggen, voorkom je onduidelijkheden.

2. Fotografie passend bij de content

Het klinkt misschien logisch, maar we zien het nog regelmatig mis gaan. Let er kritisch op of de fotografie bij de content past. Wanneer hier de plank wordt misgeslagen, zal er verwarring bij de bezoeker van je site zijn. Met het gevolg dat je minder geloofwaardig als bedrijf over komt. En dat willen we voorkomen.

Daarom is het aan te raden om vooraf goed in kaart te brengen welke foto’s er allemaal nodig zijn. En bij welke content dit beeldmateriaal moet passen. Draagt de foto bij aan de boodschap die je wilt overdragen? Wat wil je klant zien bij het verhaal? En wat vindt hij of zij belangrijk? Zet het aan tot de actie die je wenst?

3. Mensen trekken mensen aan

Het is zomaar een tip, maar wellicht heb je er iets aan tijdens het brainstormen voor passend beeldmateriaal. Wij mensen kijken nou eenmaal graag naar mensen. Een gezicht op de foto trekt meer aandacht dan een product. Kan de klant zich misschien identificeren met het model op de foto?

4. De juiste emotie voor goede website fotografie

Worden er foto’s gemaakt van een model of de mensen van het bedrijf? Zorg dan dat zij de juiste emotie op hun gezicht hebben. Passend bij het verhaal wat je wilt vertellen. Bedenk vooraf goed welke emotie je graag wilt uitstralen bij de foto en zorg dat dit is overgekomen bij het model van de foto.

Ben je benieuwd waar je de juiste fotograaf voor jouw project kunt vinden? Vraag hier jouw offerte aan.

 

Leave a Reply