Blog

portret fotograaf

Top 5 portret fotograaf op Instagram

Ben je gek van fotografie en vindt je het leuk om je te laten inspireren? Wij hebben een top 5 gemaakt van onze favoriete portret fotograaf op Instagram. Ideaal om je mee te laten inspireren en prachtige foto’s op je tijdlijn voorbij te zien komen.

Instagram is namelijk meer dan alleen een plek voor selfies en reclame. Het is een plek waar getalenteerde portret fotograven hun creaties kunnen delen. Zie het als een portfolio, waarin de hele wereld bereik heeft tot deze toffe inspirerende beelden. Wij zijn er in ieder geval gek op: het volgen van inspirerende portret fotograven en hebben daarom onze top 5 voor je samengesteld:

 

Portret fotograaf #01: Ryan DeKorver

Onze absolute favoriet; Ryan DeKorver. Zijn magnifieke manier van portretten vastleggen zit hem in de detaillering. Hij geeft zijn modellen verschillende objecten en laat ze daarmee spelen. Spiegels, waterglazen, alledaagse voorwerpen die uiteindelijk geweldige foto’s opleveren. Met name omdat deze ‘normale’ voorwerpen in zijn foto’s uitgroeien tot kunst objecten. Waarbij ze een prachtige aanvulling op zijn modellen worden. Zeker de moeite waard om te volgen op Instagram.

Bekijk zijn Instagram pagina

 

Portret fotograaf #02: Jessia Drossin

Naast de prachtige foto’s zien we een combinatie van fantasie versus realiteit. Sommige ge-anceerde beelden weten ons altijd wel te inspireren tot nieuwe gave ontwerpen en afbeeldingen. Ze denkt namelijk echt na over fotografie, maar dan op een andere manier dan we vaak bij andere portret fotograven zien. Met name de originaliteit en creativiteit van Jessia springt uit de foto’s. De fantastische scherpte – diepte in haar foto’s geven haar zeker recht op een goede 2e plaats in onze top 5!

Bekijk haar Instagram pagina

 

Portret fotograaf #03: Mirna

Even wat dichter bij huis; de Nederlandse portret fotograaf Mirna. Ze weet mooie portretten te vangen van kinderen en gezinnen. Vooral haar techniek is uitmuntend, want je ziet veel scherpte – onscherpte in haar beelden. Maar het zijn ook foto’s waar je langer naar wilt kijken. Dit is een criterium die wij als professionele en kunstzinnige fotograven erg belangrijk vinden. Want een foto is niet zomaar een vlug plaatje, maar écht goede foto’s schuren tegen kunst aan.

Bekijk haar Instagram pagina

 

Portret fotograaf #04: Laura Bythebrush

Laura heeft een hele duidelijk stijl en smaak als het gaat om kleur en textuur. Dit zie je duidelijk terug in haar foto’s. Zelf omschrijven wij het als romantisch, met zachte pastel tinten, waarbij het bijna schilderijen lijken. Niet alleen portret fotografie tref je bij Laura Bythebrush, maar ook stillevens, vergezichten en natuurfoto’s.

Bekijk haar Instagram pagina

 

Portret fotograaf #05: Garrett Cornelisons Reallykindofamazing

Foto’s van echte mensen, snelle shots en spontane foto’s. Dat is waar Garrett goed in is. Mensen op een echte manier vast leggen, soms geposeerd. Maar altijd met een goede techniek, verhouding, afsnijding van de foto. Je ziet dat hij oog heeft voor mensen en ze goed weet vast te leggen. Een interessante instagram pagina om in de gaten te houden.

Bekijk zijn Instagram pagina

 

Ben je op zoek naar een portret fotograaf? Vraag hier een offerte aan.

 

 

 

Leave a Reply