Blog

Trouwreportage

Tips voor je trouwreportage

Wil je een mooie reportage laten maken van alle hoogtepunten op je trouwerij? Ook al komt er op zo’n dag heel wat op je af, neem in ieder geval de tijd om deze tips ter harte te nemen. Zo maak je de grootste kans op de trouwreportage van je dromen.

De allerbelangrijkste tip is in feite: gun jezelf de tijd, moeite en kosten om een professionele bruidsfotograaf in te huren! Natuurlijk, in iedere familie of vriendenkring zit wel een neefje, nichtje, oom of goede vriend die als amateurfotograaf best mooie plaatjes schiet, maar dat wil niet zeggen dat je hem of haar dan maar moet inhuren om je trouwfoto’s te laten maken. Mochten de foto’s tegenvallen of -erger nog- de apparatuur ineens stuk blijken te zijn, dan heb je geen tastbare herinneringen aan de mooiste dag van je leven.

Andere tips voor je trouwreportage

Uiteraard bespreek je van te voren je wensen met de fotograaf van je keuze. Dat is echter iets heel anders dan zo’n beetje ieder moment van de huwelijksdag vast te leggen: “En bij het gooien van de rijst willen we graag een foto van de neefjes en nichtjes, precies op het moment dat ze gooien natuurlijk, en we willen met de hele familie op de foto bij de taart en dan moet oma links,” is de doodssteek voor de creativiteit van iedere professionele fotograaf. Laat er ook ruimte zijn voor zijn of haar creatieve inzicht, begeleiding en timing! Sowieso is het geen goed idee om voor je trouwen alleen maar groepsfoto’s te plannen: een trouwalbum vol met alleen maar groepsfoto’s is een statisch, duf en saai album.

Gaan jullie voorafgaand aan de trouwerij ook een loveshoot laten maken? Dan is het een goed idee om deze loveshoot te plannen bij dezelfde fotograaf die ook je trouwfoto’s maakt. De bruidsfotograaf is dan al bekend met jullie, jullie wensen en jullie voorkeuren, wat de foto’s zeker ten goede zal komen.

Om rekening mee te houden

Ook al is het spannend om op de foto te gaan, probeer zoveel mogelijk jezelf te zijn voor de camera. Wel moet je ervoor zorgen dat je voldoende eet en drinkt en dat je goed geslapen hebt: als je moe, hongerig of dorstig bent, zie je dat terug op de foto’s die gemaakt worden. Datzelfde geldt voor de kwaliteit van je visagie: een huwelijksdag is géén goed moment om eens totaal andere make-up of een compleet ander kapsel uit te proberen! Het is belangrijk dat je er goed verzorgd uitziet én dat je je op je gemak voelt.

 

Leave a Reply