Stilleven fotograaf

Stilleven fotograaf

Als sinds de 17de eeuw is de stilleven fotograaf actief in de wereld van fotografie. Zij maken een of meerdere foto’s van levenloze objecten. Een goed voorbeeld hiervan is een foto van een schilderij of de bekende fruitschaal foto’s. Veel mensen denken dat het makkelijk is om dit te maken. Echter is niets minder waar. Een stilleven fotograferen is een echte kunst. Het is namelijk belangrijk dat het object op de juiste plek staat met een prachtige achtergrond. Daarnaast speelt de lichtinval ook een grote rol bij de compositie. Vaak zijn ze meerdere dagen bezig om de perfecte compositie samen te stellen zodat de foto ook goed tot zijn recht gaan komen. Het belangrijkste van deze foto’s is een oog voor detail. De nadruk moet echt op het stilleven zelf liggen en niet zo zeer op de dingen die er omheen spelen.

Wat voor werken kan een stilleven fotograaf maken?

Een stilleven fotograaf kan alles fotograferen wat te maken heeft met levenloze objecten. Een goed voorbeeld hiervan is een foto van de fruitschaal. Vaak wordt er dan gekozen voor een rustige of donkere achtergrond zoals hieronder gezien kan worden. Dit komt omdat de focus op het stilleven moet blijven en de achtergrond mag het liefste niet afleiden. Ieder stilleven heeft een verhaal met een achtergrond. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen deze fotograaf zoeken.

Veelal wordt er ook met lichteffecten gespeeld om een dynamische foto te maken. Vaak kiezen zij bij het gebruik van meerdere voorwerpen voor een logische volgorde. Dit zorgt ervoor dat het verhaal chronologisch verloopt. Natuurlijk is het beste licht natuurlijk licht. Veel fotografen kiezen er dan ook voor om op hun eigen locaties een foto te maken. Op deze manier weten zij zeker dat de achtergrond en het licht perfect zijn voor jouw levenloos object. In een donkere ruimte maken zij wel meestal gebruik van extra professionele fotografie verlichting. Soms neemt het een paar dagen in beslag voordat zij de perfecte foto kunnen maken. Geduld is dus een schone zaak.

orange fruit in white ceramic bowl

De voordelen van een stilleven portret

Een stilleven fotograaf maakt vaak een portretfoto van een levenloos object. Zij weten precies hoe het voorwerp of object het beste tot zijn recht kan komen. Daarnaast bezitten zij ook de kennis over belichtingen. Ook kunnen zij er vaak voor zorgen dat meerdere objecten een verhaal vertellen. Vaak zijn zij daarom dagen bezig met de juiste rangschikking van de voorwerpen en objecten. Dit zorgt ervoor dat er ook op een chronologische volgorde naar het verhaal gezocht kan worden. Achter kunst en fotografie zit namelijk meestal een verhaal. Het liefst maken ze gebruik van natuurlijk licht omdat dit er juist nog meer voor kan zorgen dat een object tot zijn recht komt. In sommige situaties is het beter om de foto te maken in een donkere ruimte i.c.m. studio verlichting.

Dit is waarom je kiest voor een stilleven fotograaf

Mensen kiezen voor de stilleven fotograaf omdat zij een prachtig beeld willen creëren van een levenloos object. Wanneer dit gelukt is kan het op verschillende soorten papier geprint worden. Net als met de foto heeft iedere soort hierbij dan ook weer zijn kwaliteiten. Hahnemühle papier is het meest gebruikte papier voor stillevens. Hierbij ervaren mensen geen last van reflectie doordat het papier met de hand is gemaakt en er een licht matte laag over zit. Ook kan er gekozen worden voor Aluminium dibond wat een robuuste uitstraling heeft en niet glanst. Dit wordt vandaag de dag bij moderne kunstwerken steeds meer gebruikt. Indien de wens van een klant is dat de kleuren er strak uit moeten komen dan wordt er gekozen voor canvas. Dit wordt namelijk al eeuwen gebruikt voor een strakke uitstraling.

Vraag nu een offerte aan