Blog

Bedrijfshoot

Presenteer je onderneming met een bedrijfsreportage

Wil je je bedrijf onder de aandacht brengen van potentiële klanten, dan doe je dat natuurlijk via een mooie website, goede teksten en een passende huisstijl. Heb je een onderneming die producten aanbiedt, dan mogen de foto’s van deze producten uiteraard niet ontbreken op je bedrijfswebsite. Maar hoe zit het met de foto’s van je bedrijf zélf? Met een professionele bedrijfsreportage bied je je klanten een kijkje in je onderneming.

Om je bedrijf succesvol te kunnen maken cq houden, zal je je best moeten doen je te onderscheiden van je concurrenten. Met een professionele reportage kan je je klanten op een verrassende en duidelijke manier informeren over jou, je onderneming en je bedrijfsaanbod. Dit zal het surf- en koopgedrag van je potentiële klant zeker positief beïnvloeden!

Hoe ziet een bedrijfsreportage eruit?

De ene bedrijfsreportage is de andere niet. Je kan er voor kiezen om foto’s te laten maken van bijvoorbeeld alle individuele medewerkers, van bepaalde afdelingen of van het directieteam. Wil je dergelijke zakelijke portretten laten maken, dan kan je hiervoor vaak terecht bij de portretfotograaf. Maar je kan ook kiezen voor een fotoreportage binnen de organisatie, of foto’s van medewerkers in actie. Er zijn verschillende (reportage)fotografen die je kunt inhuren voor een dergelijke bedrijfsreportage.

Waar kan je foto’s voor gebruiken?

Natuurlijk houdt het gebruik van de foto’s uit de bedrijfsreportage niet op bij plaatsing op de website. Je kan je onderneming in beeld brengen door de fotoserie te verwerken in bijvoorbeeld nieuwsbrieven, brochures en presentaties. Ook wordt een gedeelte van een bedrijfsreportage vaak op social media geplaatst. Met een bedrijfsreportage geef je de buitenwereld een uniek kijkje ‘achter de schermen’ van je organisatie: wie zijn wij? Wat gebeurt er bij ons? Hoe ziet onze werkvloer eruit en hoe brengen we onze dagen door? Je brengt het allemaal in kaart met een unieke reportage!

 

Leave a Reply