Blog

event fotograaf

Op zoek naar de beste Event Fotograaf!

Een event fotograaf, ook wel partyfotografie genoemd, legt de mooie momenten van een evenement vast. Zonder dat de organisatie van het feest of evenement hier naar hoeft om te kijken. De sfeer vastleggen, de juiste plaatjes schieten of gasten fotograferen; een event fotograaf heeft hier oog voor.

Met een feestende menigte is het een vak apart om dit op een goede manier vast te leggen. Het vergt veel kennis en vaardigheden als event fotograaf om het perfecte plaatje te maken. Je wilt namelijk dat de foto’s spetteren, de sfeer van de foto afspat, want voor je het weet is het feest alweer voorbij!

Waar moet je op letten bij het boeken van een event fotograaf?

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten als je een goede event fotograaf gaat boeken. Weet hij of zij de juiste momenten vast te leggen? Bekijk het portfolio van de fotograaf en kijk of dit aansluit bij jouw visie. Zorg er ook voor dat jouw event fotograaf aansluit bij de doelgroep. Hij of zij moet namelijk contact maken en de doelgroep vastleggen. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen het fotograferen van een bedrijfsborrel op de zaak of een studentenfeest in de club. Communiceer goed met je fotograaf, zodat jullie allebei blij worden van deze opdracht.

Afspraken maken met jouw fotograaf

Evenementen zijn er in alle soorten en maten, maar het doel van een evenement fotograferen blijft vaak hetzelfde: een beleving vastleggen zodat deze je bijblijft. Leg daarom uit wat voor jouw cruciale momenten van het event zijn. En wil je juist hier een over view van of juist close ups? Waar zijn je foto’s voor bedoelt? Wil je ze als promotiemateriaal op je website of gebruik je ze voor social media?

Bij alle vormen van fotografie is het belangrijk om vooraf goede afspraken te maken. Hoe worden bijvoorbeeld de foto’s aangeleverd en van wie zijn de rechten? Hoe snel verwacht je de bewerkte foto’s te ontvangen en welke opname momenten mogen absoluut niet ontbreken. Geef ook door als er een bepaalde dresscode is, zodat de event fotograaf niet helemaal buiten de toom valt.

Ben je op zoek naar de perfecte event fotograaf voor jouw feest? Kom in contact met onze beste fotografen en vraag een offerte aan.

 

Leave a Reply