Blog

Newborn fotografie

Newborn fotografie: tools voor een goede voorbereiding

Denk je erover na om binnenkort een newborn fotografie sessie in te plannen voor je kleintje? Heel begrijpelijk, want je wilt dit wondertje natuurlijk graag vastleggen op mooie foto’s. Maar je baby is klein en daardoor nog kwetsbaar. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom hebben we een lijst met tips voor je samengesteld. Deze tips zijn zowel voor jou, maar ook voor de fotograaf van de newborn fotoshoot. Zo gaan jij, je baby en de fotograaf zo goed mogelijk voorbereid de newborn fotografie shoot in!

 

#1 Newborn fotografie – Temperatuur

Het is belangrijk om een fijne verwarmde ruimte te hebben waar de fotoshoot gaat plaats vinden. Een baby kan namelijk zijn eigen lichaamstemperatuur minder goed reguleren dan volwassenen. En daarom is een kamertemperatuur van 24-25 graden erg prettig om in te werken. Let ook op tocht, want dit kan erg onprettig zijn voor een baby.

 

#2 Newborn fotografie – Geduld

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ook dit is goed om je vooraf voor in te stellen. Geduld bij een newborn fotoshoot is namelijk een van de belangrijkste factoren om je kleintje zo mooi mogelijk op te foto te krijgen. Een baby bepaalt vaak zelf hoe de shoot verloopt, maar wanneer jij geduld hebt en rustig blijft, zal dit ook afstralen op je baby.

 

#3 Newborn fotografie – Geluid

Het is prettig als er geen totale stilte heerst in de ruimte. Je baby kan namelijk eerder schrikken van een geluid als het verder helemaal stil is, dan wanneer er al wat achtergrondmuziek is. Zet bijvoorbeeld een radio zachtjes aan, zodat er constant wat achtergrond geluid aanwezig is.

 

#4 Newborn fotografie – Kleding

Neem voor de newborn fotografie shoot diverse mutjes, haarbandjes en andere items mee. Zo kun je tijdens de shoot een beetje spelen met diverse kleuren en patronen. Je ziet bij een newborn shoot vaak baby’s verpakt in een stuk stof, als een coconnetje. Dit wordt ook wel wrappen genoemd. Een goede newborn fotograaf kan je hierbij helpen, om je baby mooi in te wrappen. Oja, en vermijd drukke printjes in de kleding, dit komt niet mooi uit op foto’s. Het werkt beter om met zachte materialen en pastel tinten te werken.

 

#5 Newborn fotografie – Voeding vooraf

Het helpt vaak om je baby vooraf voeding te geven, zodat hun buikjes gevuld zijn en ze rustig en tevreden in slaap kunnen vallen. Trek voor de laatste voeding alvast hun kleertjes uit en wikkel je baby in een warme doek. Dat voorkomt dat je jouw baby wakker maakt voor een kledingwissel.

 

#6 Newborn fotografie – Standpunt voor foto

Vermijd foto’s waarbij je kijkt in de neusgaten van de baby, dit geeft geen mooie foto’s. Probeer meerdere foto’s te maken vanuit één pose van de baby, zodat je ze niet constant hoeft aan te raken. Vaak geeft op ooghoogte van de baby fotograferen mooie foto’s, maar ook van bovenaf kun je mooie plaatjes maken. Vergeet geen detailfoto’s te maken.

 

#7 Newborn fotografie – De beste periode

Een echte newborn fotoshoot kun je het beste laten plaats vinden tussen de 4 en 21 dagen oud van je baby. Ze hebben dan nog echt de baby uitstraling, maar zijn ook nog eenvoudig te slapen te leggen. Natuurlijk kent dit geen garanties, want elke baby is uiteindelijk anders.

 

#8 Newborn fotografie – Hoe lang duurt een fotoshoot?

Gemiddeld duurt een newborn fotoshoot tussen de twee en drie uur. Neem vooral rustig de tijd en houdt rekening met een moment van voeding of verschoning tussendoor.

Vraag hier een offerte aan voor de beste newborn fotograven.

 

Leave a Reply