Blog

Loveshoot

Een loveshoot laten maken

Ben je van plan binnen nu en afzienbare tijd in het huwelijksbootje te stappen en zijn jullie nog op zoek naar een bruidsfotograaf die jullie mooiste dag vast komt leggen? Uiteraard kan je alvast beginnen met het opvragen van offertes en het aanvragen van een eerste gesprek, maar je kan ook een shoot boeken om alvast kennis te maken met een fotograaf. 

Het fenomeen ‘loveshoot’ is overgewaaid uit Amerika en houdt in dat je al vóór jullie huwelijk een reportage laat maken door de bruidsfotograaf die jullie voor de grote dag op het oog hebben. Je kan een loveshoot laten maken in een fotostudio, maar veel mensen kiezen ervoor om in plaats daarvan zich te laten fotograferen op de plek waar zij ook in het huwelijk zullen treden. Op die manier kan je de locatie alvast een beetje leren kennen en kunnen jullie en de fotograaf op zoek naar de leukste poses en plekjes.

Wat voor loveshoot wil je hebben?

Een goede fotograaf legt de shoot niet van te voren tot in de puntjes vast, maar zal in plaats daarvan ook creatieve en spontane momenten weten te pakken. Willen jullie in plaats daarvan het liefst alleen maar ‘formeel’ op de foto, dan kan dat natuurlijk ook. Bespreek je wensen gewoon met de fotograaf en vertrouw erop dat hij of zij zijn/haar vak verstaat. Juist jullie feedback is voor de bruidsfotograaf heel nuttig! Door jullie op- en aanmerkingen weet de fotograaf in kwestie hoe jullie een en ander geregeld willen hebben op jullie trouwdag. Een loveshoot is dan ook een prima manier om alvast een beetje te ‘oefenen’ voor de grote dag, naast het feit dat het natuurlijk gewoon ontzettend leuk is om alvast een paar mooie pre-weddingfoto’s van jullie als koppel te hebben.

Is een loveshoot verplicht?

Uiteraard is het niet verplicht om een loveshoot te boeken. Een bruiloft is immers al duur genoeg, en een loveshoot is wel weer een extra kostenpost. Dat neemt niet weg dat veel koppels het gewoon leuk vinden om een fotoserie van hen als stel te hebben. Ook kunnen de foto’s uit de loveshoot gebruikt worden om de bruiloft aan te kleden.

 

Leave a Reply