Blog

In gesprek met fotograaf

Het eerste gesprek met de bruidsfotograaf

Ben je op zoek naar een bruidsfotograaf, dan ga je natuurlijk niet in zee met de eerste de beste. Het is verstandig om eerst om je heen te kijken en meerdere offertes op te vragen van diverse bruidsfotografen in de regio. En hebben jullie vrienden, collega’s of kennissen die onlangs zijn getrouwd? Vraag of je hun trouwfoto’s mag zien en kijk of deze de stijl hebben die je zoekt. Jullie zullen de eersten niet zijn die een fotograaf vinden viavia!

Heb je een fotograaf gevonden die je eventueel aanspreekt, vraag dan altijd eerst of zijn of haar portfolio mag bekijken. Iedere fotograaf heeft immers zijn of haar eigen stijl van fotograferen, en dat moet maar net een stijl zijn waar je van houdt.Verder is het natuurlijk van belang dat de fotograaf in kwestie nog beschikbaar is op jullie trouwdag. Vraag dit dus altijd eerst na!

Een eerste gesprek

Een eerste gesprek met een bruidsfotograaf is vrijwel altijd gratis en vrijblijvend. Maar wat vraag je nu tijdens deze eerste ontmoeting? Uiteraard wil je weten hoe veel ervaring hij of zij heeft met het fotograferen van trouwerijen. Dat wil niet zeggen dat een beginnende fotograaf niet goed is! Iedereen moet immers ergens beginnen. Wel is het vaak zo, dat het tarief voor een beginnende trouwfotograaf lager ligt dan voor een ouwe rot in het vak. Bij een beginner die de hoofdprijs vraagt, kan je je dus beter even achter de oren krabben…

Verder is het wel zo handig als jullie van te voren al een beetje weten wat jullie willen. Is het de bedoeling dat de trouwfotograaf de hele dag aanwezig is, of willen jullie alleen foto’s van de ceremonie? Wat zijn de foto’s die jullie in ieder geval in het pakket willen hebben? Wil je ook de voorbereidingen laten fotograferen, dus bijvoorbeeld het aankleden en opmaken van de bruid, bedenk dan of de fotograaf ook een man mag zijn of dat je liever een vrouwelijke fotograaf bij je hebt.

Andere zaken voor een eerste gesprek

Ook al draait het niet alleen om geld, het is wel degelijk van belang. Vraag dus naar het tarief van de trouwfotograaf en of jullie ook een eventuele aanbetaling moeten doen. Ook wil je waarschijnlijk weten hoe lang het duurt voordat jullie de foto’s daadwerkelijk in handen hebben en hoe de foto’s worden afgeleverd: digitaal, handgemaakt of bijvoorbeeld op een website waar ook de gasten van de bruiloft ze kunnen bekijken?

Leave a Reply