Blog

Fotolocatie kiezen

Een fotolocatie kiezen

Als je op zoek gaat naar een professionele fotograaf voor bijvoorbeeld een mooie fotoreportage of een groepsfoto op locatie, dan ben je er niet wanneer je de fotograaf van je dromen hebt gevonden: je moet immers ook nog weten wáár je de fotosessie wil laten plaatsvinden! Maar hoe kan je een goede fotolocatie kiezen?

Voor bijvoorbeeld een trouwreportage denken mensen al snel aan foto’s van jullie in de plaats waar jullie zijn opgegroeid, mooie parken of een leuk bruggetje. Helaas denkt vrijwel iederéén als eerste aan foto’s op deze locatie, dus erg origineel worden je foto’s in dat geval dan niet. Wil je een fotoserie die héél anders dan anders is? Besprek dit dan zeker ook met de fotograaf in een kennismakingsgesprek: wellicht weet hij of zij een geknipte locatie voor jullie.

Fotolocatie op elk moment?

Niet iedere fotolocatie is op ieder moment even geschikt. Voor een fotoreportage midden op de dag is het bijvoorbeeld handig om ook wat schaduwrijker plekje achter de hand te hebben: je wil immers geen foto’s waarop iedereen zijn of haar ogen dichtknijpt tegen de zon. Avondlicht daarentegen is juist een zeer geschikt licht om bij te fotograferen: voor sessies later op de dag zijn dan ook meer fotolocaties geschikt.

Fotolocatie kiezen: waar op letten?

Ga je een fotolocatie kiezen voor je trouwdag, hou dan ook zeker rekening met de maand waarin je trouwt. Tuinen bijvoorbeeld zijn zowel mooi in de lente (ontluikende bloemen) als in de zomer (zonrijk) en de herfst (warme kleuren), maar in de winter verliezen ze veel van hun charme. Tenzij er sneeuw ligt natuurlijk, maar helaas valt dat niet van te voren te plannen. Sowieso moet je rekening houden met onvoorziene weersomstandigheden. Dus, als je je het liefst wil laten fotograferen op een buitenlocatie, hou dan ook altijd een binnenlocatie achter de hand voor als het weer tegenvalt. Je wil immers niet als een stel verzopen katjes op de familiefoto bij oma boven de schoorsteenmantel hangen…

 

Leave a Reply