Bruidsfotograaf

Kies de juiste trouwfotograaf!

Foto bruidGaan jullie trouwen? Gefeliciteerd! Maar voordat het zo ver is, moet er natuurlijk heel wat geregeld worden. Zo zullen jullie niet alleen op zoek moeten gaan naar trouwkleding voor jullie beiden en een leuke feestlocatie, maar ook naar een bruidsfotograaf. Er zijn er genoeg te vinden, maar niet iedere trouwfotograaf past bij jullie en/of jullie budget. Ben je op zoek naar een fotograaf, neem dan de moeite om de stijl van de fotograaf goed in je op te nemen. Iedere fotograaf, dus ook een bruidsfotograaf, heeft zijn of haar eigen stijl. Die stijl kan je aanspreken, of niet: over smaak valt niet te twisten.

Bruidsfotograaf gezocht: verschillende stijlen

Een traditionele trouwfotograaf zal mensen echt laten poseren voor de camera en is er bij om alle hoogtepunten van jullie trouwerij vast te leggen. Met een traditionele bruidsfotograaf krijg je de meer ‘geijkte’ trouwfoto’s, zoals portretfoto’s van jullie en jullie gasten, de familiefoto’s, en foto’s van de bruidstaart en het bruidsboeket.

Een bruidsfotograaf met een journalistieke stijl maakt echter meer een reportage van je bruiloft. Dit betekent dat er weinig tot geen geposeerde foto’s zullen zijn, maar meer sfeerimpressies. Vrij ‘naturel’ dus! Juist niet naturel is de fotograaf met ‘special effects’: hij of zij maakt bijvoorbeeld jullie foto’s in zwart-wit en geeft alleen het bruidsboeket een kleurtje. Geen idee van welke stijl jullie het meest houden? Ga dan op zoek naar een bruidsfotograaf die alle drie de stijlen in zich heeft (ja echt, ze zijn er)!

Foto bruidegom

Waar moet ik opletten bij een trouwfotograaf/bruidsfotograaf?

De trouwfotograaf is iemand die (vrijwel) de hele dag aanwezig zal zijn op jullie bruiloft. Het is dus wel belangrijk dat jullie beiden een klik hebben met de fotograaf in kwestie. Ook is het zaak dat jullie je bij hem of haar op je gemak voelen, zodat je de mooiste foto’s krijgt. Bekijk verder het portfolio van de fotograaf goed, zodat je er zeker van bent dat de stijl van fotograferen je aanspreekt. Je hebt immers maar één bruidsfotograaf op je trouwerij en zal het dus met dít pakket foto’s moeten doen!

Wat kost een bruidsfotograaf?

Een bruidsfotograaf is niet goedkoop: vaak beginnen de prijzen voor een fotograaf rond de 1100 euro. Wil je dat hij of zij de héle dag op je trouwerij aanwezig is, ben je op zoek naar special effects of wil je graag een luxe trouwalbum, dan zullen de prijzen vaak (snel) oplopen. Het is dus zeker lonend om meerdere offertes op te vragen en de prijzen en diensten van verschillende bruidsfotografen met elkaar te vergelijken.

Offerte bruidsfotograaf