Blog

boudoir fotografie

Een boost voor je zelfvertrouwen – Plan een boudoir fotografie sessie

Met boudoir fotografie worden en prachtige sensuele foto’s gemaakt, waarbij het (vrouwelijke) lichaam de hoofdrol speelt. Wil je een fotoshoot, waarbij er mooie, stijlvolle en sexy foto’s worden gemaakt. Maar wat ver af staat van plat en vulgair. Dan is een boudoir fotografie sessie wellicht iets voor jou.

Wat is boudoir fotografie?

De rondingen van het (vaak vrouwelijk) lichaam zijn prachtig om vast te leggen op foto. Ongeacht je lichaamstype, kan een goede fotograaf je met boudoir fotografie dit beeld mooi en stijlvol vastleggen. Een boudoir betekend letterlijk: ‘een dame in haar private slaap- of kleedkamer’. Een boudoir fotografie shoot is daarom erg stijlvol en intiem, waarbij verleiding vaak een hoofdrol speelt.

Wil je jouw zelfvertrouwen wat boosten, dan kan een boudoir fotografie shoot daar zeker aan bijdragen. Vaak worden deze shoots gepland op een locatie waar jij je prettig voelt. Bijvoorbeeld in je eigen slaapkamer, hotel of in een studio. Het belangrijkste is dat jij de omgeving kent en je er prettig en ontspannen voelt. Op deze manier kan een fotograaf je op je mooist vast leggen.

Een typische boudoir fotografie fotoserie

De echte typische boudoir foto’s zijn vaak shoots waarbij er gewisseld wordt tussen meerdere lingerie setjes en korsetten. Er mag veel lichaam gezien worden, maar het blijft stijlvol. Door te wisselen met hoge hakken, kousen en sierraden kun je verschillende sferen en foto’s creëren.

Een boudoir fotografie wordt vaak gegeven als cadeau aan een partner of gewoon als cadeautje voor jezelf. Eigenlijk zou elke vrouw dit eens moeten proberen. Een boost voor je zelfvertrouwen als je de prachtige sexy eindresultaten mag bewonderen.

Tips voor de beste boudoir fotografie

Een boudoir fotoshoot kan best spannend zijn om te doen. Je wilt een mooi eindresultaat, maar je stelt je wel kwetsbaar op voor de camera. Het is daarom fijn als jij je zo prettig mogelijk voelt. We hebben daarom een aantal tips voor je verzameld, zodat jij vol zelfvertrouwen een boudoir shoot in kan gaan.

1. Locatie

Misschien wel één van de belangrijkste punten, maar zorg dat je een locatie kiest waar jij je prettig voelt. Is dit in een foto studio met perfecte verlichting of sfeervol in je eigen huis? Een hotelkamer of een buiten locatie. Het bepaald de sfeer van de foto, maar vooral hoe comfortabel jij je voelt.

2. Stijl

Binnen de boudoir fotografie zijn er veel verschillende stijlen te vinden. Wil je graag artistieke foto’s als eindresultaat? Ga je voor sexy of juist romantisch. Wil je ingetogen of jezelf als sexy godin laten zien. Bedenk daarom goed welke het beste bij jou past.

3. Muziek

Ben je met de fotograaf op de locatie, dan kan het best ongemakkelijk voelen om je kwetsbaar en met weinig kleding te tonen. Neem een ontspannen achtergrond muziekje mee, zodat je in de juiste sfeer terecht komt. Dit geeft ontspannen en zal je terug zien op het eindresultaat. Neem bijvoorbeeld je eigen radio of bluetooth muziekboxjes mee, zodat je zeker weet dat er achtergrond muziek aanwezig is op locatie.

4. Strakke kleding

Draag voordat de shoot begint losse kleding, zodat er geen striemen op je lichaam te zien zijn. Dus geen strakke bh bandjes, spijkerbroeken en sokken.

5. Langzaam opbouwen

Voel je je nog ongemakkelijk, bouw het dan langzaam op. Je hoeft namelijk niet direct je kleding uit te trekken, maar kunt ook starten met je kleding aan. Zo wen je op een relaxte manier aan de camera en fotograaf. Misschien heb je een vriend of vriendin meegenomen, om je te helpen ontspannen. Kies dus voor iemand bij wie jij je helemaal op je gemak voelt.

6. Badjas

Er zit soms wat tijd tussen de foto’s, waarbij je niet de hele tijd in je sexy lingerie wilt rondlopen. Neem daarom een badjas mee, zodat je jezelf tussendoor kunt bedekken.

7. Setjes kleding

Om wat afwisseling van de foto’s te krijgen, kun je meerdere (lingerie) setjes meenemen. Wissel in kleuren, vormen en materialen. Soms komt het ene setje beter op de foto uit dan de ander. De fotograaf kan je hierin ook vaak adviseren.

 

Ben je op zoek naar een professionele boudoir fotograaf? Bekijk dan eens de website van fotograafgezocht.org en vraag verschillende offertes aan. Op deze manier kun je prijzen vergelijken en weet je dat je nooit teveel betaald. Wil je meer weten over de mooiste poses op de foto? Lees hier alles over poseren.

 

Leave a Reply